My photo
Sibiu , Transilvania
http://www.dragosdumitru.daportfolio.com/

Monday, July 15, 2013

IRC Sibiu 2012

R E T R O S P E C T I V E

























Intercontinental Rally Challenge 

Sibiu Rally 18-21 iulie 2012 

Retrospectiva FOTO 








Anul trecut (2012) Sibiu Rally a fost parte a calendarului campionatului intercontinental de raliu (IRC) pentru prima data. Cei mai bun piloti/echipaje (sub WRC) din lume au venit la Sibiu, pentru a lua parte la un raliu deja celebru in Romania - Raliul Sibiului. Un raliu recunoscut pentru etapele sale predominante ce au ca suprafata de rulare macadamul, unul din cele mai dure si mai dificile raliuri din campionatul national. 

IRC Sibiu 2012 a dat sansa pilotilor din campionat (CNR) sa vada unde se afla comparativ cu pilotii straini. Raliul s-a desfasurat pe etapele clasice ale Sibiului : Dobraca, Santa, Santa (coborare pe noapte), Paltinis urcare (noapte, asfalt), Crinti, Gatul Berbecului...iar ca o noutate anul acesta, 2 treceri pe SS (superspeciala) din cartierul Strand. Rally HQ cat si parcul de service au fost in inima orasului, in Piata Mare (aceasta find o noutate pentru Raliul Sibiului). 

Dupa finalul celor 3 zile de etape speciale echipajul Andreas Mikkelsen/Ola Floene (Skoda S2000) s-a impus fara prea mari probleme ca lider in clasamentul general, locurile II si III pe podium find ocupate de Patrik Flodin si Francois Delecour. 

IRC Sibiu Rally a fost anul trecut fara indoiala cea mai importanta competitie de motorsport organizata vreodata in Romania. Acest lucru nu era posibil, fara munca titanica a ASC Scorpion Rally Team (organizatori) sau a ajutorului/sprijinului din partea sponsorilor si partenerilor. 
Fara indoiala insa, cel mai important rol in buna organizare/desfasurare a acestui raliu (ca al oricarui raliu, dealtfel) le revine celor care sunt acolo si fac ceva in privinta asta. Voluntarii joaca un rol esential in organizarea oricarui eveniment, iar importanta/raspunderea lor creste odata cu amploarea evenimentului.  

Nu ar trebui sa uitam nici publicul, care e prezent in Piata Mare, e prezent pe etape si ne sustin si ajuta sa avem un eveniment lipsit de incidente. 

MOTORSPORTUL E EXTREM DE PERICULOS, FITI MEREU PRUDENTI CAND PARTICIPATI CA SPECTATOR LA ASTFEL DE EVNIMENTE ! 

Anul acesta, Raliul Sibiului face parte din ERC (European Rally Championship). In perioada 25-27 iulie cei mai buni piloti de raliu din Europa (si nu numai) vin la Sibiu pentru a se lupta in cea de-a VII-a etapa a calendarului ERC.  



Rally Service Park and HQ
Rally Podium
Prezentarea echipajelor
 
Dobarca


Shakedown

Shakedown

Shakedown

Shakedown

Shakedown

Shakedown




Dobarca

Dobarca

Paltinis (asfalt-urcare)

Santa

Santa

SS

SS

SS


Andeas Mikkelsen/Ola Floene (echipajul castigator)

















Vrei sa faci parte din echipa  ERC Sibiu Rally 2013 ? 
Raliul Sibiului are nevoie de voluntari ! 
Munca lor e extrem de importanta si vitala pentru buna desfasurare a raliului. 

Daca vrei sa vezi cel mai tare eveneiment de motorsport din Romania (from the inside) alutara-te echipei noastre ! 

Pentru inscrieri volunatare, precum si toate informatiile de care aveti nevoie : 

Persoana de contact : 

Tavi Popoviciu
+4 0753 472 024
voluntar@raliulsibiului.ro 





                                                  Ne vedem la Sibiu (25-27 iulie 2013)
Do you got what it takes to join a rally team ?

No comments:

Post a Comment